Instalace Scythe Ninja Plus a Zalman VF900-Cu na VGA

Scythe Ninja Plus a Zalman VF900-Cu na VGA

Instalace obou těchto chladičů mě velmi mile překvapila svojí jednoduchostí. Celý proces nezabral déle než 15 minut a nebylo nutné ani vyndavat základní desku ze skříně.

Intalace Scythe Ninja Plus

Scythe Ninja Plus

Přestože je tento chladič opravdu obr, jeho instalace byla velmi snadná. Všechny potřebné činnosti:

  • sundání původního chladiče
  • přidání trochu teplovodivé pasty na procesor (součást balení)
  • přišroubování odpovídajícího nástavce k chladiči (LGA 775)
  • nasazení chladiče na procesor a připevnění k desce
  • připevnění 12cm větráku (v balení) k boku chladiče

Jediné co vyžaduje trochu šikovnosti je připevnění větráku na chladič - ale jen pokud ho připevňujete až po vsazení chladiče do skříně :)

Větrák má hlučnost sice jen okolo 20dB, ale nakonec jsem zvolil místo něj Noctua NF-S12, který mi teď "hlučí" okolo 5dB (pokud dám ucho až úplně k němu, slyším lehký šelest).

Intalace Zalman VF900-Cu

Zalman VF900-Cu

Na Zalmanu se mi velice líbí preciznost uchycení ke grafické kartě. Chladič je uchycen pomocí dvou odizolovaných pružinek z jedné strany a dvou gumových polštářků ze strany druhé. Díky tomu sedí chladič velmi pevně a přitom pružně. Další výhodou je v balení dodávaný regulátor otáček. Při nastavení na min. výkon je chladič úplně neslyšný a zárověň dostatečně výkonný. Kdyby to někomu ale nestačilo, může otáčky plynule zvyšovat.

Fotky z instalace

Skrin s puvodnimi chladici Puvodni chladice Obsah baleni Scythe Ninja Obsah baleni Zalman VF900-Cu Stykova plocha Zalman VF900-Cu Stykova plocha Scythe Ninja Plus Scythe Ninja Plus pripevneny k desce bez vetraku Scythe Ninja Plus a Zalman VF900-Cu instalovane do skrine

Hodnocení

Komentáře

Komentáře již nelze přidávat