PC jako soundsystem

Mám velice rád dobrou hudbu. Přesto jsem většinu svého života trpěl obyčejné levné PC repráčky a integrovanou zvukovku. Před asi měsícem jsem řekl DOST! a konečně se rozhodl trochu zlepšit své hudební nádobíčko.

Zvukovka

Zabrousil jsem na CzechComputer a hledal nějakou slušnou zvukovku. Jako první mi padla do oka Creative Labs X-Fi mX Xtreme Audio a také jsem si ji neuváženě hned koupil. Po pár dnech jsem ale zjistil, že je to falešná X-Fi karta bez DSP procesoru postavená vlastně na čipu Audigy LS. Takže vlastně ne o moc lepší než integrovaná zvukovka. Šel jsem tedy kartu vyměnit za Creative Labs X-Fi mX Xtreme Gamer, která je sice 2x dražší, ale také podstatně lepší. Karta má nejen mnohem lepší HW, ale také softwarové vybavení. Zejména THX Setup Console (viz obrázek) je výborná věc, díky níž se dá vykalibrovat naprosto dokonale 3D zvuk.

Zvukovka pracuje ve třech modech: poslech, hraní her, tvorba.

Repráky

Samotná zvukovka samozřejmě nestačí. Když je do ní zapíchnutý běžný PC repráček, požitek z hudby a hraní jde na konečnou trasy C. Tam jsem tedy brzy vyrazil i já, a pořídil jsem si Creative Labs Inspire T6100. Tato 5.1 soustava reproduktorů s výkonem 76W RMS nyní stojí neuvěřitelných 1500Kč. Čekal jsem, že za tak málo peněz moc muziky nebude, ale pletl jsem se. Sestava je opravdu dobře zpracovaná a zvuk má skvělý. Výkon je také opravdu slušný, zatím jsem se odvážil otočit volume jen lehce za polovinu.

Hodnocení

Komentáře

Komentáře již nelze přidávat