Kdo je Andrej Babiš?

Andrej Babiš je šikovný podnikatel, samorostlý politik a charismatický týpek, který chce to nejlepší pro naší zemi, tedy především vyčistit jí od korupce a zločineckých hyder tradičních stran. Je to opravdu tak? Nebo je Andrej něco docela jiného?

tl;dr

Andrej Babiš je velmi charismatický člověk s příjemným vystupováním a milým úsměvem.

Než to ale u voleb jeho politické firmě hodíte, zamyslete se, jestli tím nevolíte i jiné části fenoménu jménem Babiš, které už tak příjemné nejsou.

Andrej jako marketingový produkt

Andrej Babiš® zdaleka není pouze jeden člověk. Za jeho prezentací a vyjádřeními stojí celý tým lidí pod vedením geniálního marketingového specialisty Marka Prchala. Je to samozřejmě na první pohled poznat: vymazlené Facebookové posty s emotikony a dokonalou češtinou by Babiš těžko vyplodil. Pokud jste si tedy například mysleli, že odpovědi na Facebooku nebo Twitteru vám píše sám Babiš, jste vedle jak ta jedle. Odpověděl vám někdo z jeho týmu. Víc o Babišově PR týmu je třeba na Standa Show.

Osobně tohle beru jako podvodnou obchodní praktiku. Všechny příspěvky i reakce na Twitteru a Facebooku se tváří, jako že je píše osobně sám pan velkostatkář, realita je přitom úplně jiná.

Andrej jako politik, prosazovatel změn

Hodně lidí Andrejovi fandí, protože má silný tah na bránu a daří se mu prosazovat v politice velké změny.

Otázka ale je, jestli jím prosazované změny chceme. EET je špiclovská byrokratická mašinérie, stejně tak kontrolní hlášení. Ručení za nespolehlivé plátce DPH je přehození zodpovědnosti z berňáku na podnikatele.

Jsou to nepříjemné změny, které pouze zhoršují podnikatelské prostředí v ČR, přitěžují zejména malým podnikatelům. Daleko horší změny nás ale čekají, pokud se Babiš stane premiérem. Jeho prohlášení o poslanecké sněmovně jako o "žvanírně" a výrok o snížení počtu poslanců zavání vážnou hrozbou narušení fungování demokracie v ČR.

Andrej jako mediální magnát

Situace, kdy vrcholný politik vlastní média, je nebezpečná a nežádoucí sama o sobě.
U Babiše je ale navíc prokázáno, že své redaktory vědomě úkoluje a používá v boji proti ostatním politikům.

Andrej jako velkozloděj

Andrej Babiš nepřišel ke svému majetku žádným zázrakem. Nevytvořil si svoje impérium od píky, jako jiní úspěšní miliardáři. Andrej většinu svého majetku prostě ukradl.

Agrofert původně nebyl jeho, patřil slovenskému Petrimexu, kde Babiš působil jako člen vedení. Babišovi se s pomocí dalších členů podařilo podvodem Agrofert vlastnicky převzít.

Podobnými mafiánskými praktikami se zmocnil také Kosteleckých uzenin a dalších firem.

Andrej jako agent Bureš

Estébáci Šuman i Kulhan tvrdí, že Babiš spolupracovníkem nebyl a vše si vymysleli. Daleko pravděpodobnější je ale varianta, že Babiš vědomým spolupracovníkem komunistické tajné bezpečnosti skutečně byl. V neprospěch Andreje hovoří dokumenty, historici i pamětníci.

Andrej jako vítěz voleb

Přesně toho bych se nerad dočkal...

Hodnocení

Komentáře

Komentáře již nelze přidávat