Týden blbec (aktualizováno)

Nevím, zda události tohoto týdne ovlivnila konstelace nebeských těles, průlet Země oblastí negativní energie, zásah vyšší moci, nebo se jednalo o pouhou výjimku z Heisenbergových relací neurčitosti (potvrzující toto pravidlo). Každopádně lze tento týden jednoznačně nazvat "týden blbec".

Vše začalo tím, že se tátovi porouchalo auto (zatím s ním nikdy nebyly problémy). Odešel jeden válec. Dobře, stane se... Já jsem pak jel navštívit naším druhým autem svoji babičku. V půli cesty auto náhle chcíplo. Jen tak, bez varování. Nastartoval jsem a jel dál. Zrovna při projíždění okolo grilovačů mi chcíplo znovu. A pak zase. Zastavil jsem na zastávce busu a skoro 5 minut startoval. Nakonec jsem k babičce dojel (i přesto, že jsem několik minut blokoval kruhový objezd), ale zpátky už to bylo horší. Přišel jsem na to, že auto nechcípne, pokud velmi pomalu přidávám plyn a po zařazení rychlosti neklesnu pod 2000 ot/min. Asi si dokážete představit, jak jízda vypadala. Na semaforech troubící kolona, já pomalinku tůruju auto, až pak při 5000 ot konečně řadím za jedna a vyrážím vpřed:) Celou cestu jsem musel jet na trojku a modlit se ke všem motoristickým bohům.

Takže jsme nyní bez aut. Obě Hondy, které nám věrně slouží již přes deset let, odputovaly do zkušených rukou.

Tak to byla první kolize s osudem. Ta ani tak moc nebolela. Druhá rána (pravý hák), kterou mi zasadila technika, byla o dost bolestivější.

Rozhodl jsem se rozběhat na svém kompu linuxy. Pro tuto příležitost jsem si stáhl Partition Magic 7.0, abych si vytvořil další (3.) diskovou jednotku. Program jsem stáhl a začal se shánět po licenčním kódu. Našel jsem jakýsi crack, který jsem vzápětí spustil. Jejda, Avast hlásí virus. Nechci ale soubor mazat ani posílat do vězení (truhly), a tak vyberu akci "neprovádět žádnou akci". Avast deklaruje, že při výběru této akce nebude škodlivý kód spuštěn. Neměl jsem mu věřit. To byla chyba...

Systém zavirován, Avast ani Kerio si neví rady. Hlasí to virus v paměti, ale ani kontrola disku při spuštění Woken nic neřeší. Reinstalace woken. Bohužel jsem netrpělivý a instaluji hodně zrychleně. Výsledek: int. zvukovka Realtek HD Audio nelze nainstalovat. Nějáká kolize v systému. Řeším ji asi 2 hodiny, nouzový stav, přeinstalování ovladačů...Nic nepomáhá...Tak tedy opět reinstall, nyní již úspěšný.

Přecházím k instalaci Linuxu. Začínám s Manriva linuxem 2006. Instalace téměř úspěšná, ale...při zkoušce rozlišení monitoru se objeví bílá obrazovka pouze s kurzorem myši. ESC, ctrl+c, ctrl+break,ctrl+alt+del...tvrdý restart. Znovu zkouším...nic. Zlostně měním tuto distribuci za Ubuntu 5 a zkouším nainstalovat tento. Instalace bez problémů (radši rozlišení nezkouším). Konečně pouštím linux, tentokrát hnědá obrazovka s kurzorem. Nic víc. Usuzuji, že se linux asi nepohodne s mojí 6600LE grafikou. Nevím, v čem je problém. Nechápu. Restartuji tedy zpět do Woken.

Nabíhá ale opět zaváděcí program LILO a tlačí mě do linuxu. UPS! Ten zatracený linux mi smazal z bootovacího programu Wokna!!!!GRRRR! Tato kolize již zanechává moji duši silně pošramocenou. Jsem nepříčetný... Reinstall....Ach jo...

Hodnocení

Komentáře

Komentáře již nelze přidávat