Vejška je zápřah

Možná se divíte, že poslední dobou píšu tak málo. Kdybyste viděli můj rozvrh a objemy úkolů, nedivili byste se. Po čtrnáctidením zkoumání jsem dospěl k závěru, že studium na VŠ je časově náročné. Ale na druhou stranu si rozhodně nemůžu stěžovat, posuďte sami:

Konečně studuju, to co baví mě, a ne to, co baví nějakýho zarostlýho zakomplexovanýho páprdu, kterej si myslí, že zrovna ten jeho předmět je to nejdůležitější na světě. Program Softwarové technologie a management, který na FEL ČVUT studuju, se výrazně liší od ostatních programů. Je totiž už od počátku mnohem více specifický, tedy obsahuje více praxe a méně teorie. Méně matematiky, téměř žádnou fyziku, elektotechniku nacpanou do jednoho semestru, žádné obvody apod. Mimoto máme povinou angličtinu na úrovni 2 a úžasný předmět Úvod do operačních systémů. Tento předmět je rozdělen na dvě části:

  • úvod do Unixu
  • úvod do MS Windows

A jak vy jistě dobře víte, já se právě pokouším přejít na GNU/Linux, což je unix-based OS. Není to nádhera? Nemusím studovat žádné učebnice ani fóra Linuxu, stačí chodit na přednášky a cvičení. Případně se můžu poptat po hodině přednášejícího - což má značnou výhodu: Pokud se totiž ptám na nějakém fóru či chatu, často jsou všichni k otázce lhostejní a neodpovědí mi. Přednášející mi ale odpovědět musí, protože je placen za to, aby mě vzdělal :))

Hodnocení

Komentáře

Komentáře již nelze přidávat