Sony Ericsson K610i

Před deseti dny jsem si udělal radost. Koupil jsem si Sony Ericsson K610i.

A udělal jsem dobře. K610i je opravdu výborný telefon za pár korun (5500,-). Jeho parametry a recenzi si můžete přečíst jinde, takže já se zaměřím spíš na uživatelské hodnocení.

Software telefonu je opravdu výborně navržen a může se porovnávat i se SmartPhony. Když píšete zprávu a telefon na 10 minut odložíte, zpráva tam zůstane. Stačí jen odblokovat klávesnici a jste tam, kde jste skončili.

Telefon podporuje multitasking, takže během práce s telefonem nebo hraní her můžete třeba poslouchat hudbu.

Telefon podporuje videohovory (na přední straně nad displayem má malou kameru) a 3G sítě, což se bohužel zatím moc využít nedá.

Docela zajímavá je klávesnice telefonu. Na první pohled to vypadá, že má joystick, ale není tomu tak. Má čtyřsměrné tlačítko, v jehož středu se nachází kulaté potvrzovací tlačítko. Na to je potřeba si trochu zvyknout, ale netrvá to příliš dlouho.

Trochu problémy mám se psaním zpráv. Klávesy jsou celkem blízko u sebe a jsou hodně citlivé. To je oproti mému starému Siemensu M65 dost velká změna. Snad si ale i na to zvyknu.

Velmi mile mne překvapila rychlost telefonu. Zapínání a vypínaní trvá jen 2-3 sekundy. Výborně zpracovaný je také software na fotografování a následnou úpravu fotek.

Telefon dokonce obsahuje i program na jednoduché zpracování videa. Velmi dobrá je také funkce Mass Storage - stačí připojit telefon k jakémukoliv počítači s USB a oni už se nějak domluví :). Odpadá tedy nutnost instalovat nějaký software pro komunikaci s mobilem.

Dáreček pro vás:

Balík her, aplikací, tapet, témat a vyzvánění

Další fotky