Maso
Nedávno jsem se bavil s jedním kamarádem, který určitý čas pracoval jako brigádník v řeznictví Delvity. Z informací, které mi předal, mi ještě teď běhá mráz po zádech.
Klasický postup kontroly masa v Delvitě:
Maso má prošlé datum spotřeby -> odveze se k řezníkovi -> řezník sundá fólii, zkontroluje barvu a vůni -> pokud je maso v pořádku, nalepí nové datum a maso vrátí do prodejny.
Nyní zbystřete!
Co ale pokud maso není v pořádku? No přece se to nevyhodí, že? Pokud je maso pouze zelené, okrojí se a šup s ním zpět. Pokud ale také zapáchá, okrojí se, ugriluje se a šup s ním zpět.
A to nejlepší na závěr
No a co s těmi zelenými páchnoucími odřezky? To přece také nebudeme vyhazovat, to by byla škoda. Pěkně je semeleme s dalším masem (2x, aby se zelená barva ztratila) a šup s nimi na pult!
Jak je vidět, manažeři prodejny Delvita (a nejen tam) berou heslo "ani kapka nazmar" opravdu vážně.