Trpící Tibet

Události, které se v poslední době staly v Tibetu, jsou velmi smutné. Vím, že je mnoho zemí trpících okupací, ale zrovna Tibet si to podle mě zaslouží ze všech nejméně. Velice mě tíží, že ohavní rudoši pustoší prastarou tibetskou kulturu a tyranizují tibeťany.

Proto podpořím dobrou věc a 19.03.2008 od 18:00 se připojím k poklidné demonstraci před Velvyslanectvím ČLR (Pelléova 18). Záleží-li vám na lidských právech, přijďte také.

Odkazy jinam:

Proč komunisté tak podporují Čínu a jejich invazi do Tibetu?

Pomozte Tibetu!

Hodnocení

Komentáře

[1] Dan
2008-03-18 10:17:43

Ok, tak se tam nejspis potkame. Ale doporucuji precist treba polemiku Ivana Stampacha

http://www.blisty.cz/art/39575.html

Na tento komentář odpověděl [2] Dundee
[2] Dundee
2008-03-18 13:21:43

#1 Dan: Neřekl bych, že článek přináší nějaké převratné pohledy na problematiku.

Je samozřejmé, že každý stát má právo chránit svoji celistvost. To se dle mého mínění ale příliš neslučuje se zabíjením nevinných lidí. Demonstrace je svobodné vyjádření názorů a pokud přímo nezasahuje do práv jiných lidí (nacistický pochod), nesmí být násilně potlačena.

Co se týče samotné osoby dalajlamy, tak příliš nevím, co si o něm mám myslet. Na jednu stranu úžasná osobnost vedoucí z exilu tibetský lid. Na druhou stranu ale například podporuje čínského kandidáta na karmapu linie Karma Kagyu. Proč? Dalajlamové by se do rozpoznávání reinkarnací karmapů vůbec neměli míchat. Působí to na mě dojmem, že se dalajlama s Číňany zákulisně dohodl. Podpoř našeho karmapu, dostaneš...co?

Míchání duchovna s politikou vždy skončilo špatně...

[3] Sandra
2008-04-12 01:25:23

Co můžeme udělat pro Tibet? Když je to tak daleko a netýká se nás to? Momentálně chystáme návštěvu tibetských buddhistických mnichů, kteří by rádi přijeli do ČR prezentovat svoji kulturu a setkat se s lidmi, kteří tuto kulturu a Tibeťany chtějí poznat osobně. (Součástí vystoupení je tanec v maskách, hra na tradiční nástroje apod.) Jejich návštěva je ve stádiu příprav a podílet se na její realizaci můžete i vy. Kromě psaní komentářů a diskutování můžete umožnit lidem v ČR (i sobě), aby se seznámili s tibetskou kulturou a lidmi přímo, nejen prostřednitcvím zpráv, a aby se mniši sami mohli seznámit s námi. Pokud máte zájem nám pomoci a podílet se, kontaktujte nás emailem. Věřím, že kromě blogování o Tibetu se najde i dost těch, kteří mají kromě psaní příspěvků a mluvení chuť něco udělat. Návštěva je projektem určeným k prezentaci tibetské kultury a rovněž podporou pro její uchování. Je též jedinečnou příležitostí pro nás v České republice. Kolik toho vlastně o Tibetu a jeho kultuře víme?

Komentáře již nelze přidávat